Līdz sacensībām:
Latvijas čempionāts rudens velokrosā 2013.

Kā ik gadu mums sezona noslēdzās ar Latvijas čempionātu rudens krosā. Šķiet biežais sacensību grafiks bija aprāvies jau ilgāku laiku atpakaļ, tamdēļ var teikt, ka aktīvā braukšana bija beigusies jau mēnesi atpakaļ. Šādos apstākļos labi nostartēt ir patiešām grūti. To atzīst arī vairāki elites braucēji, jo sportistiem iestājās treniņu pauze, kas saistīta ar katra personīgajiem treniņu plāniem. Gaidot organizatoru paziņojumu biju patīkami pārsteigts - arī šogad trase būs tāda pati kā pērn. Tā nebūt nav viegla, varbūt pat visgrūtākā trases konfigurācijas dēļ no pēdējo gadu sacensībām, kuras notikušas Garkalnē. Taču patīk tas, ka šeit treniņos pavadīts ļoti daudz laika un nobraukts turpat 200km. Tas rada ļoti lielu komforta zonu, arī psiholoģisku pārsvaru pār līdzvērtīgajiem konkurentiem.

Ierodoties svētdienas rītā trasē ap deviņiem no rīta sastopu pirmos sportistus. Tie izrādās igauņi. Kopā izstaigājam sacensību apli, kas ir 3,5km garumā. Vakardienas stiprais lietus nav radījis nekādus sarežģījumus un braukšana būs lieliska. Ik dienu ierodoties mežā jau iepriekš bija pamanāmas stipras izmaiņas. Tas lielās popularitātes dēļ, kuru ieguvusi šī vieta starp sportistiem. Pirmie starti 12:00. Sacensību protokolos ierakstīti vairāk nekā 150 dalībnieki un aizraujošās sacensības var sākties.

Šogad mūsu komandu pārstāv Atis. Tas zināms bija jau pavasarī un gatavošanās startiem bija plānotas un mērķtiecīgas. Starts šai sportistu grupai uzreiz pēc elites braucējiem. Tas nozīmē arī to, ka trase būs izbraukta, kas radīja nelielas bažas. Visas senioru grupas veic 3 apļus, tātad 3x3,5km. Ļoti īsa distance, pat sava veida sprints. Taču gluži pielīdzināt sprintam to arī nevar. Pirmais aplis. Esam atrāvušies no "astes" gala braucējiem un beidzoties tam caur skandām dzirdams, kurš ir līderos. Ja dzirdams, tad neko tālu neatpaliekam. Ne visiem sacensības uzsākušās veiksmīgi. Vismaz divi izstājušies pārtrūkušas ķēdes dēļ. Pirms apļa nobeigšanas satieku (apbraucu) un apjautājos (vai viss kārtībā) ar vienu no labākajiem Smiltenes komandas braucējiem. Viņš šķiet nebija gatavs tik straujam startam. Taču jau otrā apļa beigās viņš atkal ir garām. Izturam tempu arī otrajā aplī un uz trešā beigām apbraukts arī beigu braucējs. Sacensību režīms tomēr būtiski atšķirās no treniņa brauciena un ieskatoties apļu laikos tie ir bijuši līdzīgi. Gadu gatavojies, trasē pavadītas nepilnas 35 minūtes un jau vakarā apstiprināti rezultāti. Šogad sasniegts atzīstams rezultāts - senioru otrajā grupā Atim 8.vieta! 

29.10.2013.