Līdz sacensībām:
MySport Tomes MTB Maratons 2016.

Ar pagājušo svētdienu komanda MTB Garkalne ir uzsākusi jauno sezonu, pie tam uzreiz ar divām sacensībām. Tepat Tomē notika MySport Tomes MTB Maratons 2016. Savukārt tālajā Itālijas pilsētā Pomerance notika Paolo Betīni organizētās ‘’Green Fondo Paolo Bettini 2016’’ šosejas velo sacensības, kurās dalību ņēma Juris. Apvienodams treniņprocesu pirms sezonā izmantojot ģeogrāfisko stāvokli tika pieveikti 82km un sasniedzot visai atzīstamo 297 vietu 409 dalībnieku vidū.

Bet tepat, tuvajā Tomē komandai bija jāaizstāv uzvarētājas tituls, ko ieguvām pērn pusmaratona distancē. Ieskatoties starta listē bija paredzams, ka jau iekļūšana sešiniekā komandu ieskaitē būs līdzvērtīgi panākumam. Pavisam pēdējā mirklī komandai uz sacensību pievienojās nu jau ex komandas biedrs Arvīds, kuram arī izdevās visaugstvērtīgākais rezultāts no komandas. Rezultātā tikai divas sekundes piekāpjoties vēl vienam, citam mūsu komandas ex biedram Sandijam Kļaviņam. Bet visu pēc kārtas!

Meteorologi ik pa laikam mainīja prognozes, kuru starpā tika solīts arī lietus, taču viss izvērsās daudz patīkamāk – spīdēja saule un gandrīz vai bezvējš. Biju domājis ierasties sacensību vietā kā viens no pirmajiem, taču izrādījās esmu viens no pēdējiem! Arī tas ir rādītājs, ka visi esam nocietušies braukt ar riteni un gūt arī labus rezultātus. Arī fotogrāfijās redzams, ka Endijs jau ar starta šāvienu, no starta gribēja visu nokārtot sevi dzenot peletonam pa priekšu. Trase bija ļoti līdzīga jau ierastajai pēdējos gados, lai gan man atmiņā bija palikuši tikai sākuma un beigu posmi. Tā kā sajūta bija, ka braucu pa trasi, kurā neesmu bijis. Protams bija sajūta, ka ķermenis neklausa un rezultāts nav tas labākais, bet ko lai padara, ja apkārt daudz stipru jauniešu! (Tas gan par sevīm).

 

Mazāk kā stunda līdzjutējiem bija jāgaida līderi. Par to, ka cīņa bija sīva un konkurenti stipri liecina kaut vai tas, ka pērnā gada kopvērtējuma uzvarētājs Vivus.lv MTB pusmaratonā Toms Knostenbergs bija 12.vietā! Ļoti stipri šodien bija Balexmetal Wilde komandas puiši – viņiem arī uzvara komandu ieskaitē. Nav zināms kā būtu bijis, ja Endijam vai Vitālijam būtu gājis mazliet labāk…, bet otrie šoreiz un mums nedaudz priekšā Sportland Bottecchia puiši. Protams, komanda esam ļoti gandarīti, jo zaudējām stipriem pretiniekiem. Individuāli katrs jūtamies gatavi un nākamās sacīkstes jau šosvētdien Ventspilī, Vivus.lv MTB jubilejas 10 sezonas maratonā!

Komandas vārdā,

Atis

11.04.2016.