Līdz sacensībām:
2014.gada sezonas atskats.

Ir pagājis bagāts gads, mums komandai MTB Garkalne. Zināms, ka daudzi mūsu gaitas vēro komandas mājaslapā, savukārt visiem pārējiem vēlamies izstāstīt par savām gaitām – lai Garkane un novads zin un lepojās! Tieši tā – lepojās, gluži tāpat kā mēs, ik reizi uzvelkot uz sacensībām formu, ikreiz kad cīnāmies un sasniedzot finišu kāpjam uz pjedestāla. Esam ļoti lepni, nest Garkalnes vārdu tautās. Riteņbraukšana Latvijā ir masu sporta veids, jo ne visos sporta veidos dalību ņem turpat pieci tūkstoši dalībnieku. Gana patīkams ir fakts, ka nosacīti īsā laika posmā, mūsu komandai ir izdevies sasniegt augstvērtīgus rezultātus, kā rezultātā jūtama blakusparādība – konkurenti ar mums rēķinās un respektē!

Pirmajā jūnija svētdienā tradicionāli norisinājās Rīgas velomaratons. Šogad tas notika jau 31. reizi. Pagājušajā gadā komandas spēkiem izdevās uzkāpt uz pjedestāla, iegūstot 3. vietu komandu kopvērtējumā, tāpēc šogad ambīcijas parādīt mūsu komandas spējas un iegūt kolekcijā vēl vienu kausu bija ļoti augstas. Laika apstākļi mūs nelutināja. Spēcīgs, auksts vējš, zema gaisa temperatūra un apmākušās debesis lika visiem kavēties atmiņās par iepriekšējo gadu, kad šajā laikā ārā bija karsta vasara. Tomēr nedz aukstums, nedz koridoros blakus stāvošās spēcīgo konkurentu sejas nevarēja dzesēt mūsu kāri pēc izciliem sniegumiem sacensībā. Šogad, turpat triju tūkstošu dalībnieku konkurencē jau otro gadu pēc kārtas kāpām uz pjedestāla, šoreiz uz otrā pakāpiena un kā komanda saņēmām kausu no paša Riteņbraukšanas federācijas prezidenta I.Japiņa rokām.

Tikpat augstvērtīgs rezultāts sasniegts 24. Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienā. Arī šeit MTB Garkalne 290 komandu konkurencē 36km tautas brauciena komandu kopvērtējumā augstajā 2.vietā! Šogad dalību šinīs sacensībās ņēma turpat pieci tūkstoši velobraucēju.

Ļoti bagāts ar dalībnieku skaitu šogad bijis arī SEB MTB maratons. Un par cik septiņus posmus garais maratons ir galā, vērts pavērtēt rezultātus. Jau uzreiz jāsaka, ka tas ir izdevies. Bijām sev nostādījuši mērķi tikt starp 20 labākajām komandām. Tas izpildīts ar uzviju - esam 15-tie! Lai gan ne viss izdevās, lai gan nācās veikt dažādas stratēģiskās maiņas, vajāja traumas, gribās uzteikt komandas sastāvu, puišus un veltīt viņiem vislabākos pateicības vārdus. Paldies! Starp pirmajām 15 komandām sastopamas astoņas velo lielveikalu komandas ar stipru sponsoru aizmuguri, 4 vai 5 sporta skolu sastāvi, ļoti stiprā komanda no Ventspils....un tad mēs! Ja jau Latviju var saukt par hokeja lielvalsti dēļ līdzjutējiem, kā varētu saukt Garkalni pēc mūsu sasniegtā?

Otrs sacensību seriāls Vivus.lv MTB maratons, noritēja 7.posmu garumā dažādās Latvijas pilsētās. Lai gan par mērķi sezonu uzsākot bijām nostādījuši tikai un vienīgi iekļūt starp trijām labākajām komandām sezonu noslēdzām kā piektie. Divas reizes tomēr pakutinājām līderiem nervus, divas reizes pajaucot viņu plānus, iespraukdamies starp tiem kāpdami uz trešā pjedestāla pakāpiena. Paldies Vivus MTB maratonam 2014 gadā! Esam pārliecināti, ka 2015. gadā būsim vēl spēcīgāka komanda, kas atkal cīnīsies Vivus MTB maratona trasēs par augstākajiem mērķiem.

Individuāli šosezon mūsu komandā nenoliedzams līderis bija Sandijs Kļaviņš, sezonas garumā kāpdams astoņas reizes uz pjedestāla, tostarp divas reizes uzvarēdams sacensību. Sandijam pastāvīgi bija jācīnās ar stiprākajiem Latvijas mtb braucējiem vienmēr atrazdamies tiem blakus, lai vai kāda bijusi sacīkste. Sandijam ļoti atzīstams rezultāts arī starptautiskajās SEB 17. Tartu Rattamaraton sacensībās, kurās piedalījās pirmoreiz un būdams viens no 8163 dalībniekiem.

Uzvarēta sacīkste Drustu velosvētkos (pirmā karjerā) un ļoti stabils, augšupejošs sniegums šosezon Vilnim Vīgantam. Dalība ņemta visās sacīkstēs, kur komanda kāpusi uz pjedestāla.

Pie panākumiem pieskaitāmi arī jauno riteņbraucēju sasniegumi. Šogad viņiem pirmā sezona, kad pirmo reizi mērotas tās pašas distances kā mums pieaugušajiem. Vivuss.lv maratons 2014 visus pjedestāla pakāpienus izmēģinājis Ernests Neļķe, tostarp divas reizes augstāko. Sezonu kopvērtējumā noslēdzot kā līderis! Tostarp trešā vietu iegūta arī Ādažu velomaratonā. Kopumā komanda piedalījusies 33 dažādos sacensību posmos. No tiem 18 reizes pjedestāls ir redzējis MTB Garkalne pārstāvi.

Šogad neizdevās pabūt BMMS, kur ik gadu devāmies pie bērniem, lai noorganizētu jauku tikšanos. Taču tikām uzaicināti citviet! Nometne "Jaunie riteņbraucēji" ir vienīgā bērnu un jauniešu nometne Latvijā, kura desmit dienās bērniem dod iespēju apvienot dažādas jautras un sportiskas izklaides ar satiksmes noteikumu mācīšanos, kā arī pareizu braukšanu ar velosipēdu. Nometnes programma ir izveidota tā, lai nometnes laikā bērni apgūtu satiksmes noteikumus gan teorētiski, gan praktiski. Nometnē jaunajiem riteņbraucējiem sadarbībā ar CSDD iespējams – nokārtojot eksāmenu, iegūt velosipēdista vadīšanas apliecību. Tā ilga no 11.06.2014 - 20.06.2014 un kā mājvieta bija izvēlēta viesnīca "Atpūta" Cēsīs, tās labiekārtotajos numuros. Nometnes dalībnieku vecums: 6 – 15 gadi. Kā viena no nometnes pamattematikām bija tikšanās ar radošiem, sportiskiem arī atpazīstamiem cilvēkiem Latvijā. Šogad organizatori tikties ar bērniem bija uzaicinājuši mūsu komandas pagājušā gada līderi Kalvi. Mēs esam par to ļoti pateicīgi nometnes organizatoriem un labprāt piekritām.

Šī sezona ir galā, turpinās gatavošanās nākamajai. Komanda MTB Garkalne ļoti novērtē jebkuru sponsou un atbalstītāju ieguldīto un ticību tai.

Tuvojoties gada noslēgumam gribētos ikvienam novēlēt sasniegt iecerēto! Lai vai tā būtu kāda sportiska vai jebkāda cita iecere!

Jūsu MTB Garkalne!

14.12.2014.