Līdz sacensībām:
Daugavpils velokross 2021.

Nu ko, maisam gals vaļā! Jau otro gadu mūsu prātus nomāc termins COVID-19. Negribu par to veltīt vairāk kā vienu rindiņu! Un vienīgais, kas mūsu prātus spēj noturēt veselus ir vējš. Savukārt vēju matos varam dabūt minot pedāļus. Apsveicu visus, arī kurus nepazīstu ar sacensību sezonas sākšanos!

Starpsezonā, kā komanda, esam kļuvuši gan stiprāki, gan skaitliski mazāki! Jaudu palielina Aigas pievienošanās (sk. komanda). Mazākumu palielina Arta un Kalvja dzīves Augstskolas līkloči. Paldies puišiem par ieguldīto! Abi ir izbaudījuši gan komandas biedra plecu, gan izbaudījuši ‘’saldo pjedestāla garšu’’.

Jau otro gadu pēc kārtas sacensību sezonu uzsākam ar Daugavpils Velokrosu 2021! Ja pagājušogad trase bija sveša un 30 grādu karstums izvērtās īstās kristībās, tad šogad ļoti palīdzēja pērn iegūtais. Trase bija patīkami uzlabota! Nedaudz augstāk izlecami tramplīni, ieviestas jaunas serpentīnu taciņas, saglabāti stāvie nobraucieni – gandrīz vai viss, ko labam krosam vajag! Atļaušos arī publiski paslavēt organizatorus par lieliski padarīto darbu!

Aiga bija pirmā, kas ļoti jaudīgi un īsā laikā nokārtoja pirmo pjedestālu gan sev gan komandai. Konkurentes nebija gatavas tādam pavērsienam un debija lieliski izdevusies!

Otrais un trešais brauciens tika apvienots. Ernestam tika dots jauns taktisks uzdevums, lai netiktu pieļautas iepriekšējo sezonu kļūdas. Ar abiem stiprākajiem konkurentiem klātienē Ernests bija ticies Jaunatnes Olimpiādē Dobeles trasē. Šoreiz viens no viņiem neizturēja spriedzi un izstājās, kas mūsu komandai rezumējās ar pjedestālu - otro vietu braucienā.

Minūti vēlāk starts Zanei un man. Jau kuro reizi mani nepārsteidz kuplā dalība manā vecuma grupā. Zane Elites grupā cīnījās trijatā. Šeit kā loterejā – varēja vinnēt jebkura, bet protams uzvarēja šodien stiprākā. Taču nieka 8 sekundes aiz uzvarētājas fiinišēja Zane. Smaidīga un teikdamās, ka vēl ir iekšā! Par savu startu varu bilst tikai to, ka 3 apļus meklēju savu tempu. Pēdējos 1,5 šķiet tas realizējās un divi konkurenti tomēr palika aiz manas muguras!

Iesaku pašķirstīt bildes, tās ir ļoti daudz. Par to paldies fotogrāfiem! Atliek vien sagaidīt video rullīti no orgu skatpunkta un… Kamparkalns mūs jau gaida!


Komandas vārdā,
Atis Neļķe

04.07.2021.