Līdz sacensībām:
Rīgas velomaratons 2014.

Pirmajā jūnija svētdienā tradicionāli norisinājās Rīgas velomaratons. Šogad tas notika jau 31. reizi. Pagājušajā gadā komandas spēkiem izdevās uzkāpt uz pjedestāla, iegūstot 3. vietu komandu kopvērtējumā, tāpēc šogad ambīcijas parādīt mūsu komandas spējas un iegūt kolekcijā vēl vienu kausu bija ļoti augstas.

Laika apstākļi mūs nelutināja. Spēcīgs, auksts vējš, zema gaisa temperatūra un apmākušās debesis lika visiem kavēties atmiņās par iepriekšējo gadu, kad šajā laikā ārā bija karsta vasara. Tomēr nedz aukstums, nedz koridoros blakus stāvošās spēcīgo konkurentu sejas nevarēja dzesēt mūsu kāri pēc izciliem sniegumiem sacensībā.

Lai gan liela daļa no mums atradās pirmajā koridorā, īpašus plānus par sadarbību trasē nekalām, jo braukšanas iemaņas, pieredze un stils mums ir ļoti atšķirīgs. Katra uzdevums bija parādīt iespējami labāko individuālo sniegumu, tādējādi veicot maksimālu pienesumu komandas kopējam rezultātam.

Distances līderi diezgan ātri uzsāka centienus atrauties no grupas, tā teikt „paņēma visus uz možumu”, tāpēc viegli aizbēga no peletona. Temps grupās bija ļoti mainīgs stiprā vēja dēļ. Dažviet uz Krasta ielas ātrums pārsniedza 60 km/h, savukārt otrā Daugavas pusē mēdza nokrist pat līdz 20 km/h. Otrajā aplī distances līderi sāka apdzīt par apli atpalicējus, kas radīja bīstamas situācijas, tomēr braucēju labās velosipēdu vadīšanas iemaņas ļāva iztikt bez nopietnām sadursmēm un sāpīgiem kritieniem.

Cīņā ar vēju un konkurentiem, distanci veiksmīgi pievarēja visi komandas dalībnieki, izņemot Kasparu S, kuram tehniskas problēmas neļāva nokļūt finišā. Šoreiz ātrākais „MTB Garkalne” četrinieks, kuru rezultātus ņēma vērā komandu kopvērtējumā: Vitālijs (8. vieta), Vilnis (42. vieta), Sandijs (50. vieta) un Kaspars K. (64. vieta). Šīs augstās vietas distancē un pārējo distancē esošo braucēju: Atis (84. vieta) un Juris (159. vieta) atbalsts un ticība mūsu visu spēkiem, ļāva mūsu komandai kāpt uz 2. vietas pjedestāla un papildināt mūsu sniegumu apliecinājumu fondu ar vēl vienu kausu!

Komandas vārdā,

Vitālijs

05.06.2014.